2018. szeptember 7., péntek

Túl a Maszat-hegyen - 1# szereposztás

A Szigligeti Színház elérkezett iskolaprogramjának negyedik bemutatójához. A 2018/2019-es évad első produkciója ez: a szeptember 8-án bemutatandó Túl a Maszat-hegyen (Varró Dániel-Presser Gábor) című zenés mesejátékot Bartal Kiss Rita rendezésében láthatjátok. Varró Dániel frenetikus, kortárs és emberközeli szövegvilága, melyet Teslár Ákos alkalmazott színpadra, valamint a Presser Gábor által jegyzett jellegzetes zenéje teszi igazán egyedivé a maszathegyi történetet. Az augusztusban zajló próbafolyamat szakaszát előzte meg a havasrekettyei felkészítő tábor, mely folyamán a gyerek- és felnőtt szereplők megismerkedtek a tánc- és zenei alapokkal, valamint szövegértelmezéssel is foglalkoztak.
A Túl a Maszat-hegyen című produkcióban ezúttal – előzetes casting során kiválasztott – tizenöt gyerekszereplő és a Lilliput Társulatból nyolc bábszínész vesz részt.


A produkciónkat dupla főszerep-osztással játsszuk. Megkérdeztük az első gyerekszínész-párosunkat, mit szólnak a próbafolyamathoz, milyen élményekkel gazdagodtak. Íme:


Maszat Janka 1# - Naphegyi Boldis Zsuzsanna 

A próbák úgy néznek ki, hogy sokat nevetünk és egymás jobbnál jobb ötletét építjük bele a jelenetekbe, hogy minél viccesebb legyen. Azért sok munka is van egy ilyen darabbal, de sokat segít, hogy dupla szereposztában játsszuk a főszerepeket, így tudjuk egymást segíteni tanácsokkal és ötletekkel, hiszen ugyanazt a karaktert játszuk Bellával. Különleges helyzetben vagyunk, mert láthatjuk kívülről a jeleneteket és a darab fejlődését. Maszat Janka, akit igyekszünk megjeleníteni, egy vidám kislány, aki soha nem fürdik és a kakaót törött fülű bögréből issza. Ahogy egyre inkább „belebújok” Janka bőrébe, egyre inkább kezdem ijesztőnek látni a tisztítószereket...:) A darabnak amúgy iszonyú jó humora van és élvezhető a nagyoknak (is); és őszintén ajánlom az én korosztályomnak (16-17 évesek), mert igen jól fognak szórakozni.



Muhi Andris 1# - Dóczi Richárd Noel 

A próbafolyamat és maguk a próbák nagyon jó, vicces hangulatban telnek - köszönhetően a humoros szövegnek és a rendező, valamint a színészek ötletességének. Először dolgozok dupla szereposztásban és őszintén szólva nagyon tetszik. Annak ellenére, hogy eltérően formáljuk meg Muhi Andris karakterét, tapasztalatainkkal egymás segítségére lehetünk. A Szerelmes Bátor Kalandort előszeretettel viszem színpadra, mert hasonló a személyiségünk.
 











Kettesben pedig ilyen vagányak a srácok:




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése