2017. augusztus 31., csütörtök

A Lilliput Társulat bemutatói a 2017/2018-as évadban

Végre visszatértünk!

Jó volt a nyár, de mostmár ideje a tettek mezejére lépni, ugye? Mutatjuk is, hogy milyen új előadásokra számíthattok az induló évadban:




KISPIPI ÉS KISRÉCE
Szutyejev nyomán írta és rendezte: Szabó Attila

Az óvodás, kisiskolás korosztálynak készülő előadás a testvérféltékenységet fogja játékra. Hogyan éli meg egy kisgyerek, ha testvére születik? Miként próbálja feldolgozni, hogy ezután osztozkodnia kell? Hogyan lesz az élet császárából egy duli-fuli, sértődött kiskirály? Mit kezd a kistestvérrel, aki folyton őt másolja, de annyira, hogy az már az agyára megy? Én is, én is, én is – mást sem hall… Na, mit tesz ilyenkor? Hugi és Bátyó falura érkezik nagymamához. Nyár van, elnéző nagymama van, és sok-sok kaland ígérkezik. Bátyó persze semmit sem csinálhat, ami izgalmas, nagyfiús, mert a huginak még nem szabad, mert a hugira vigyázni kell, mert a hugi… És persze meg is történik a baj. Bátyó győz, talán sokkal inkább saját maga, mint hugi felett. De hogy miképp, azt egyelőre nem meséljük el…
3 éven felülieknek.

Tervező: Bartal Kiss Rita
Zeneszerző: Bakos Árpád
Bemutató: 2017. szeptember 30.
--

LÁZÁR ERVIN: SZEGÉNY DZSONI ÉS ÁRNIKA


A bábelőadást óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk a bábelőadást, amelyben szeretnénk a gyerekeknek bemutatni Lázár Ervin gyönyörű, érzékeny mesevilágát. A Szegény Dzsoni és Árnika című mesében különböző kalandok során követhetjük soron a két főszereplőt: Árnikát és Szegény Dzsonit, amely kalandok sikeres megoldásai után szereplőink eljutnak végre a Hétfejű Tündérhez, aki segíthet rajtuk, hogy egyformává válhassanak, és megtörhessen a Százarcú Boszorkány átka. A mese pedagógiai szempontból „hagyományos” történet, mert a szereplőkkel könnyedén azonosulhatnak a gyerekek, ezáltal a tanulságot is hamar megértik, hiszen minden gyerek átesett vagy éppen átesik ezeken az érzéseken, így pontos tapasztalatuk, emlékeik lehetnek ezekről az élményekről.
3 éven felülieknek.

Rendező: Csató Kata
Dramaturg: Nagy Orsolya
Tervező: Rumi Zsófia
Zeneszerző: Darvas Bence
Bemutató: 2017 december
--

OSCAR WILDE: A BOLDOG HERCEG

A világirodalom talán egyik legszebb, legérzékenyebb meséje. A szeretetből fakadó önfeláldozás értelme a mai napig a szakirodalmak kutatási területe, egyesek szerint nem "normális" emberi reakció, mások szerint az "empátia" legmagasabb foka. Tény, hogy nehéz magunkévá tenni, sokkal kényelmesebb "kívülről" , megfelelő meghatottsággal szemlélni, mert nehéz felnött fejjel megérteni. Azért, mert a felnött mérlegel, számol, értékel néha már elfelejti az ösztönös , őszinte reakcíókat. Elfelejti, hogy gyerek volt. A mese morális üzenete a gyerekek számára "normális", felnött számára felkavaró.
6 éven felülieknek.

Rendező: Vadas László
Dramaturg: Demeter Ferenc
Bábtervező: Demeter Ferenc
Bemutató: 2018 február
--

ÉN, A KIS HERCEG

Antoine de Saint-Exupéry meséjét, valamint Consuelo de Saint-Exupéry Vasárnapi levelek című könyvét felhasználva írta Szabó Attila
– egyszer minden fölnőtt gyerek volt –

Előadásunk egy férfi monológja. Talán a repülősé, talán Exupéryé, talán a sajátunk. A magányába belesüppedt emberé, aki megáll, s visszatekint. Megszólal benne a kis herceg hangja, aki gyerekként volt, a rózsáé, aki haza várja, akikért felelős. Töpreng, gondolkodik, játszik: annak a gyereknek üzen, aki valaha ez a fölnőtt volt.
Előadásunkat a 12 – 16 éves korosztálynak ajánljuk,
Rendező: Daróczi István
Tervező: Bartal Kiss Rita

Bemutató: 2018 április

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése